experienta-sts-protha
Experiența STS – Trupa Protha
February 27, 2018
protest
Protest artistic
March 6, 2018
Arată tot

Nu sunt actor, dar îmi place să joc

nu-sunt-actor-dar-imi-place-sa-joc

Micul Prinț, Sherlock și Dorian Gray… Tristan, Romeo, Lysander și Mark. Mă identific cu toți. Câteodată vreau cu orice preț ca cei de lângă mine să fie fericiți, alteori nu vreau să văd pe nimeni și jur că o iau de la capăt, mă mut și-mi deschid o galerie de castele de nisip pe plajă.

Eu sunt Mark, nu sunt actor, dar îmi place al naibii de mult să joc. Îmi place să fiu și Sherlock, să-mi fac scenarii despre tot ce se întâmplă în viața mea, și Tristan, să mă pierd într-o iubire de care poate doar eu știu că există. Poate că și tu ești ca mine. Poate și tu vei fi ca mine.

Ador să-mi pavez drumul diferit în fiecare săptămână, ca la sfârșit să știu că am avut și eu spiritul meu artistic. Așa am aflat cum e de cuviință să te porți cu oamenii și cum nu este. Cum a fi cel mai bun ascultător te face într-o zi lider, iar cum jocul ăsta de rol nu se termină, de fapt, niciodată. Oricine ai fi privește-i pe ceilalți, citește-i, trăiește-i un pic dacă îți place, și învață din caracterul lor. Așa îl faci al tău, îl bifezi, iar dacă o să ai nevoie de el, o să vină natural. Așa îmi fac eu viața diferită, o fac o scenă, iar din dragoste pentru teatru încerc să joc săptămânal, dar la final să fac rolul o parte din mine. Totul pentru că am fost la teatru și mi-a plăcut. La început am zis că mă identific cu toți, te-am mințit. Sunt toți acei oameni, sunt poate și o latură a ta, latura aia pe care îți e frică să o lași liberă pentru că parcă nu ești tu, iar lumea n-o să te înțeleagă.

De ce să vii la STS? Să experimentezi  o parte din caracterul meu. Eu o să fiu acolo, dar poate n-o să mă cheme Mark. Poate o să fiu Andrei, Julian sau Radu. Oricine aș fi, ia o parte din mine! Vino, trăiește-mă și o să-ți placă să fii altcineva… pentru că acel altcineva poți fi chiar tu!

Sergiu Zamfir

Membru Departament Educațional

Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *