nu-sunt-actor-dar-imi-place-sa-joc
Nu sunt actor, dar îmi place să joc
March 2, 2018
6
Călător prin teatre în jurul lumii
March 9, 2018
Arată tot

Protest artistic

protest

„Vă promit că într-un an de acum încolo, lucrurile vor sta altfel”. Citat de… puneți voi numele aici. La cât de mulți au fost, nici nu știu ce să mai pun. Sunt dezamăgit. Au dărâmat, noi am protestat. Ei ne-au înșelat, noi am protestat. Au promis, au mințit, ne-au lăsat și au plecat.

 

Bun venit! Noi suntem protestatarii.

 

13 decembrie 1997. Se naște un copil cu chef de vorbă. Noi l-am numit STS, iar de atunci nu i-a mai tăcut gura. În fiecare an țipă de aude toată studenția,  iar lumea se strânge să vadă ce are copilul. De mic l-am învățat ce e ironia. I-a plăcut, iar cu ea le-a arătat oamenilor ce nu-i convine. Însă, cu cât s-a făcut mai mare, cu atât a devenit mai subtil. A râs de sistem, de gafe, de oameni neoameni transformați în hoți și de tine. De tine cel timid, cel care nu a spus nimic și a tăcut. De voi cei rezervați continuă să râdă… dar ceva s-a schimbat. Nu mai sunteți mulți… pentru că v-ați alăturat. Ați început să deveniți STS cel copil și să țipați. Țipați că nu vă mai convine și faceți bine.

 

Prin STS am creat o experiență. Un cutremur de emoții cu risc de excelență. Am crescut un festival ce arată realitatea printr-un univers fictiv, însă cu final fericit. Noi suntem protestatarii ce refuză monotonia și speră la acel final. Cu toate astea, până atunci suntem dornici să continuăm ce am făcut dintotdeauna mai bine. Continuăm reprezentațiile, continuăm să vă încântăm.

 

6 martie-prezent. Sărbătorim 20 de primăveri și continuăm protestul. Vino alături de noi. Amuză-te și nu uita mesajul. Ia tot ce vezi și pleacă fericit, bucură-te de piese și nu ne uita… pentru că ne chinuim să țipăm destul de tare încât să ne auzi.

 

Sergiu Zamfir

Membru Departament Educațional

Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *