protest
Protest artistic
March 6, 2018
dsc_0736-min
Teatrul între tradiţie şi inovaţie
March 13, 2018
Arată tot

Călător prin teatre în jurul lumii

6

 

„Lumea este un teatru, dar și teatrul este o lume”

 

Cetăţeni ai acestei lumi, indiferent de cultură sau naționalitate, vom căuta în permanență lucruri care ne leagă, iar unul dintre acestea este teatrul. O sală de teatru te încarcă, fără doar şi poate, cu energie pozitivă și îți vorbește despre emoție și sentimente, iar oamenii din toată lumea se identifică, pe rând, cu bunătatea, curajul, dragostea și toleranța.

 

Fie că este mic, ori mare, fiecare teatru are un farmec aparte. Vă prezentăm în imaginile de mai jos unele dintre teatrele cu tradiție de pe mapamond, încărcate de cultură și istorie, renumite pentru grandoarea și arhitectura spectaculoasă a acestora.

  • The Winter Garden, Toronto, Canada

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teatrul Grădina de Iarnă și Teatrul Elgin sunt o pereche de săli de teatru supraetajate, ultimele supraviețuitoare de acest gen în lume, fiind construite în 1913. Situat la etaj, Teatrul Grădina de Iarnă este decorat cu picturi murale, iar tavanul este ornat cu frunze, dând impresia unei păduri.

  • Palacio de Bellas Artes, Mexico City, Mexic

2

Ornamentat cu picturi ale unor artiști hispanici, teatrul impresionează prin decorațiunile arhitecturale interioare ce ilustrează momente din viața mexicanilor și măști ce amintesc de tradițiile pre-hispanice.

  • Opera din Sydney, Australia

Opera din Sydney este un centru multi-artistic construit la Bennelong Point, proiectat și, în mare parte, realizat de către arhitectul danez Jørn Utzon, care a primit cea mai înaltă distincție în arhitectură, Premiul Pritzker (2003). Opera din Sydney a intrat în Patrimoniul UNESCO pe 28 iunie 2007.

3

  • Palau de la Música Catalana, Barcelona, Spania

 

Fiind cunoscut drept unul dintre cele mai frumoase exemple de modernism din Barcelona, Palau de la Música Catalana este celebru datorită unei caracteristici unice: sala principală este singura sală din Europa iluminată în totalitate de lumina naturală.

 

4

  • Royal Albert Hall, Londra, Anglia

 

Inaugurată de regina Victoria în 1871 pentru consortul său, Prințul Albert, clădirea a fost inspirată de arhitectura italienească. Sala principală are o cupolă imensă din metal, în momentul în care a fost inaugurată fiind cea mai mare din lume.

 

5

  • Teatrul Național Vasile Alecsandri, Iași, România

 

Înființat în 1840, sub conducerea  lui Costache Negruzzi, Vasile Alecsandri și Mihail Kogălniceanu, este considerat a fi cel mai vechi și cel mai frumos lăcaș de acest gen din România, adăpostind adevărate monumente de artă.

6

 

  • Teatro La Fenice, Veneția, Italia

   Gran Teatro La Fenice di Venezia este principalul teatru liric din Veneția. A fost distrus de flăcări în repetate rânduri, însă de fiecare dată a fost refăcut. Este sediul unei importante stagiuni de operă și a Festivalului Internațional de Muzică contemporană.

7

Carmen Albu

Membru al Departamentului Educațional

Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *