29893606_1834802049876892_746069765_o
Patru zile trecute, emoții încă la fel de intense
March 30, 2018
img_1429
Scrisoare retrospectivă a festivalului
April 3, 2018
Arată tot

Ultimele reprezentații ale edițiiei XX

dsc_6408-min
Serile Teatrului Studențesc este un festival de teatru făcut de studenți pentru studenți. Am început în facultate…cațiva anonimi cu idei mai mari ca noi. Vă spunem asta pentru că azi e vineri. Am strâns cutiile, am dezlipit posterele și am plecat. Am încheiat cea de-a XX-a ediție STS, iar noi n-am putea fi mai mândri.

Prima piesă de azi a fost „Amintiri”, interpretata de cei de la Animație UNAGE. “Poți să zici că a fost un spectacol cu păpuși, că au prins viață prin intermediul actorilor! Pe mine m-a făcut să plâng, mulțumesc că i-ați chemat!” Asta mi-a spus o prietena când am întrebat-o cum să sintetizez eu lumea lor. Publicul s-a ridicat încă o dată în picioare. A aplaudat, sensibilizat de momentele din viața unui om ireal, dar cu trăiri simțite cât se poate de puternic de spectatori.
Am luat o pauză care a trecut prea repede și am invitat în scenă trupa AD-HOC. Piesa „Exploziv” ne-a pus pe toți pe gânduri. Prezentând o realitate dură, actorii au ilustrat impactul relației părinte-copil și drumul către decizia de a renunța la luptă. „I-am spus copilului meu că îl iubesc azi?” „Oare ce face el?” Aceste întrebări au trecut prin mintea părinților din public, când Penteu, nemaiputând suporta constrângerile cauzate de mama sa, se aruncă pe geam. Trupa AD-HOC a pus în scenă fragilitatea și puterea comunicării, care, din păcate, dau greș în a fi în balanță.

Așa se încheie și ultima zi. Teatrul a cântat timp de 5 zile și publicul n-a încetat să păstreze ritmul parcă prea cald și boem ca să-l lași să-ți scape. Mulțumim pentru zâmbete, pentru căldură, pentru privirile neadoptate, ci născute iarăși la fiecare ediție. Ne revedem la anul și nu ezitați să zâmbiți când vă aduceți aminte de STS! 🙂

Sergiu Zamfir și Elena Butu

Membrii Departamentului Educațional și Departamentului Imagine&Promovare
Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *