dsc_6408-min
Ultimele reprezentații ale edițiiei XX
April 1, 2018
TrupaSiSC20
Primăvara se numără… actorii!
February 3, 2019
Arată tot

Scrisoare retrospectivă a festivalului

img_1429

                           Pentru public, mulțumesc că ați fost,

                         Pentru echipa STS, mulțumesc că sunteți.

Săptămâna trecută a avut cinci zile pentru mine. Mi-a plăcut atât de mult încât aveam impresia că n-o să se termine. „Mulțumesc că ați venit! Ne vedem mâine!”. Așa a început, așa a continuat, dar la un moment dat am tăcut. Într-o clipă eram pe scenă, nu puteam auzi clar printre aplauze, însă am distins dintr-un colț un… „mulțumim!”. Nu eu, ci ei ne mulțumeau. Cu reflectoarele în ochi, nesiguri, dar mândri, am coborât și ne-am făcut drum până în spatele sălii. Așa s-a terminat… însă, sunt dornic să vă spun cum a fost povestea Serilor Teatrului Studențesc de anul acesta.

Începând de luni până vineri, am distins spectatorii de organizatori cu ajutorul tricourilor SiSC sau STS. După aranjarea decorului, a verificării rezervărilor și a biletelor, ne grăbeam toți să găsim un loc în sală. Câțiva întârziați, plecați de la ultimul curs pentru a prinde un loc la piesa invitată cu Maia Morgenstern pășeau atent, sperând să nu observe nimeni că intră și ei în sală. Zi de zi, lumina n-a mai fost dată de soare, ci de reflectoarele și blițurile aparatelor de fotografiat. V-ați întrebat vreodată în câte fotografii ale străinilor apăreți și voi? Oare în câte momente  speciale se zărește și chipul vostru, deși nici nu cunoșteați persoanele respective? Dacă ați fost la festival, probabil s-a întâmplat… poate ați fost o parte din începutul viselor unor actori tineri. Știu sigur că eu am fost.

Prea repede au trecut toate, iar tot ce pot face acum este o retrospectivă. În urmă cu câteva luni vă încurajam să veniți la festival și să luați puțin din fiecare personaj. Ceea ce n-am știut este că și noi, organizatorii, aveam să jucăm un rol. De la noi ați putut împrumuta entuziasmul, exuberanța și dedicarea pentru artă. Rolul nu a fost stabilit și de aceea pot spune că familia STS are de săptămâna aceasta o noua calitate, improvizația sinceră de pasiune.

Uitându-mă prin poze,                                       

Sergiu Zamfir

Membru Departament Educațional

Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *