teatrul-vesnic-tanar
Teatrul veșnic tânăr
February 20, 2019
de-vorba-cu-sts
De vorbă cu STS
February 25, 2019
Arată tot

De ce teatru la Facultatea de Cibernetică?

de-ce-teatru-la-facultatea-de-cibernetica

La prima vedere, teatrul, o artă menită să stârnească emoție prin interpretare scenică, și o facultate cu profil real, ce pregătește studenții pentru domeniul IT, nu au nici măcar un punct de tangență. Ei bine, longevitatea festivalului național Serile Teatrului Studențesc, aflat anul acesta la a XXI-a ediție, este unul dintre numeroasele motive ce dovedesc contrariul.

Dacă aparențele înșelătoare ne descriu ca fiind simpli hackeri începători, mici roboți sau șoricei de bibliotecă, noi suntem aici să ne afirmăm și pe plan cultural, împletind armonios hard skill-urile domeniului tehnic cu pasiunea pentru măiestria teatrului.

Pășind cu gândul spre hard-ul extern al artei, decidem să explorăm fiecare colțișor: de la muzică la pictură, poposind puțin în tărâmul literaturii. Descoperim partituri ce ne plimbă de la DOrința de a visa, la REale emoții și până la MInunatele senzații provocate de atingerea clapelor și a corzilor. Apoi pătrundem în universul pânzei mângâiate cu delicatețea culorilor și, nu în cele din urmă, escaladăm literele așternute cu migală pe foi de maeștri scriitori.

Totuși, folderul ,,TEATRU” ne captează atenția și cursorul alunecă în mod automat pe acesta. Aici găsim esența tuturor ramurilor artei, un mod de a îmbina arta vizuală a decorului cu muzicalitatea vocilor și expresivitatea facială. Profesioniști sau amatori, actorii reușesc mereu, între primul și ultimul lor pas pe scenă, să ne conducă pe alei nebănuite ale imaginației, spre destinații surprinzătoare, indiferent dacă acestea reprezintă evenimente, destine sau sentimente. O astfel de călătorie este de fiecare dată fascinantă și ne teleportează într-un alt timp, alt loc, altă poveste. Astfel, ne dăm seama că rolul teatrului este acela de a răspunde nevoii de poveste pe care fiecare dintre noi o simte în spatele cortinelor afișate în societate, oricât de dependent ar fi de noile tehnologii și oricât de mult și-ar digitaliza ori și-ar robotiza existența.

Întrucât o asemenea experiență nu poate lipsi din arhiva sufletului niciunui actor ce își joacă rolul pe scena vieții, vă invităm să ne fiți alături în stilul ce ne caracterizează facultatea: declarăm variabila public și o apelăm în subprogramul spectacole în perioada 8-12 aprilie.

Raluca Spînu

Membru Departament Educațional

Sindicatul Studenților din Cibernetică(SiSC)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *