tetru-vs-film
Două rude „îndepărtate” – teatru și film
March 5, 2019
aplauzele-sunt-si-pentru-voi
Aplauzele sunt și pentru voi
March 8, 2019
Arată tot

Noi prin teatru

noiprinteatru

An de an, ne propunem obiective radicale prin care să aducem schimbări majore în viața noastră, pentru că simțim nevoia de a evolua și de a deveni o persoană mai bună. Dar oare schimbările treptate nu ne pot aduce și ele succesul în dezvoltarea personală? Având în vedere că puțini oameni își duc aspirațiile până la capăt, eu sunt de părere că tocmai aceste schimbări, oricât de mici ar fi, reprezintă cheia evoluției personalității noastre. Așadar, iată o viziune inițială a fiecăruia dintre noi în urma unei simple decizii de a intra în contact cu lumea teatrului.

Fie că suntem pe scenă sau în fața ei, teatrul ne oferă ocazia de a face un „update” la persoana noastră.

Ca oameni din spatele cortinei, ne este evident ce îmbunătățiri aduce arta spectacolului. Actoria are de oferit celui care dorește un set de abilități indispensabile, precum: exprimarea gândurilor și emoțiilor în fața unui public numeros, empatie (pentru a juca o varietate de roluri, ajungem să cunoaștem noi tipologii umane și să intrăm în rolul acestora prin transpunerea simpatetică a lor), o anumită flexibilitate comportamentală (pentru a adăuga rolului o notă personală), dar și o capacitate mare de memorare.

Față în față cu scena, se află audiența. Mulți ar spune că publicul nu are parte de avantajele actorilor, dar nu este în totalitate adevărat. Decizia de a merge la teatru poate aduce cu ea șansa de a studia în amănunt emoțiile umane, de a regăsi în anumite personaje trăsături pe care unii ar vrea să și le însușească și de a afla mai multe despre tematica pe care piesa o propune. De asemenea, înaintea piesei sau după, există posibilitatea de a cunoaște oameni noi, care ne pot influența viața.

Matematicianul Edward Lorenz a venit cândva cu ideea efectului fluturelui, care face parte din teoria haosului și spune că simpla bătaie din aripi a unui fluture poate determina, peste ceva timp, formarea unui uragan. Prin urmare, dacă ar fi să ne luăm după acest efect, am putea spune că cea mai bună versiune a noastră poate pleca de la cele mai mărunte decizii, cum ar fi cumpărarea unui bilet la teatru sau înscrierea într-un club de actorie.

Alexandru Oprea

Membru Departament Educațional

Sindicatul Studenților din Cibernetică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *