noiprinteatru
Noi prin teatru
March 6, 2019
teatrul-muzical
Muzica și actoria se contopesc pe scenă
March 11, 2019
Arată tot

Aplauzele sunt și pentru voi

aplauzele-sunt-si-pentru-voi

De două decenii, voi, oameni diferiți cu o pasiune comună, luați parte la Serile Teatrului Studențesc. Tot de atunci, în cadrul fiecărei ediții, o nouă echipă de organizare reușește, prin spiritul de voluntariat, să mențină această tradiție, an de an. Împinși de curiozitate și dornici de a evada din rutina zilnică, vă așezați plini de entuziasm la locurile voastre și așteptați nerăbdători să se ridice cortina. Începe o nouă seară de teatru în care actorii transmit emoție pură prin fiecare gest sau replică rostită. Când piesa ajunge la final, aplauzele răsună puternic din toată sala. Fie că a fost o comedie, o dramă sau o poveste de dragoste, ați fost complet fermecați de aceasta și v-ați transpus în piesă, trăind una cu personajele care au prins viață pe scenă. Vă uitați la ceas și realizați că timpul a trecut mai repede decât v-ați așteptat, iar în drum spre casă vă gândiți frecvent la ce alte interpretări artistice veți fi martori în ziua următoare.

Să te afli printre norocoșii spectatori care au venit la teatru să urmărească piesele puse în scenă este cu adevărat minunat, dar v-ați întrebat vreodată câte persoane ajută la organizarea acestui eveniment și câtă muncă și efort sunt depuse pentru a da viață acestui festival? V-ați întrebat ce stă de fapt în spatele acestor cinci seri de teatru?

Ca o mică anticipare a ceea ce urmează să fie prezentat în continuare în acest articol, noi, echipa de organizare, suntem cei care ne străduim și facem tot ce putem pentru a aduce o mică bucurie în sufletele voastre, o emoție care să vă reîncarce bateriile și care să vă ajute să faceți față mai ușor așteptării ediției următoare a festivalului Serile Teatrului Studențesc.

Noi suntem acele persoane pe care le observați la intrare (sau nu le observați deoarece atenția vă este captată de magia care are loc pe scenă), noi suntem cei care vă conduc la locurile voastre, care vă supraveghează pentru a vedea dacă aveți nevoie de ceva anume și care încearcă să facă din orele petrecute de voi la teatru, o experiență de neuitat. Noi, membrii SiSC, suntem cei care de mai bine de patru luni ne pregătim intens pentru a vă oferi prilejul de a participa la acest eveniment.

Pe scurt, suntem 130 de persoane determinate și implicate, ce lucrăm împreună pentru a îndeplini un scop comun și anume, ne propunem să menținem spiritul teatral veșnic tânăr. Cum facem asta mai exact? Ei bine, ajutând atât tinerele talente să se afirme în lumina reflectoarelor, cât și pe voi, publicul, să vă deconectați de la problemele cotidiene și să vă relaxați alături de alte persoane care împărtășesc același interes ca al vostru pentru artele teatrale. Împreună formăm o echipă unită, clădită pe bază de încredere și prietenie, astfel reușind să facem față oricăror provocări.

Poate vă întrebați de ce ne implicăm în organizarea acestui festival? Ei bine, voi sunteți cei care ne motivați să facem asta în fiecare an. În momentul în care ediția ajunge la final și se lasă cortina, zâmbetele și bucuria pe care reușim să v-o aducem sunt neprețuite pentru noi și în acel moment știm că tot ce am făcut împreună nu a fost în zadar. Așadar, aplauzele sunt și pentru voi! Vă invităm și în acest an la o nouă ediție Serile Teatrului Studențesc, pentru a continua să facem istorie în ceea ce înseamnă festivalul de teatru românesc.

 

Andreea-Ioana Tudoran
Membru Departament Educațional
Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *