Mai merg tinerii la teatru?

…sau nu mai merg? Aceasta-i întrebarea.

Într-o societate în care oamenii sunt ocupați pentru a-și câștiga existența și într-o lume condusă de tehnologie, ne punem întrebarea dacă tinerele suflete mai sunt atrase de arta teatrală.

Teatrul reprezintă pentru om acel loc în care sufletul și creierul se află în simbioză, în care sentimentele pe care le simte în timpul unui spectacol sunt infinite, iar la sfârșitul actului rămâne cu un mesaj care are un puternic impact emoțional asupra sa.

Și, cu toate astea, de ce nu merg toți tinerii la teatru? Ei bine, pasiunea pentru teatru nu poate fi regăsită în gusturile fiecărui om, de aceea, unii preferă să vizioneze un film sau să citească o carte, în detrimentul unei piese de teatru. Arta se întâmplă sub toate formele ei și este apreciată de diverse categorii de oameni.

Spre bucuria noastră, putem afirma că tinerii încă sunt atrași de reprezentațiile teatrale și că sunt prezenți într-un număr relativ mare, mai ales, datorită faptului că ei nu merg singuri, ci împreună cu prieteni cu care împărtășesc aceleași sentimente într-o sală încărcată emoțional.

Cei mai mulți tineri intră în contact cu teatrul și pasiunea de a juca pentru public încă din liceu, unde încep să cocheteze cu universul actoricesc. Asta se întâmplă prin prisma existenței cluburilor de teatru care se formează la nivelul liceelor și care sprijină elevii în a-și înfrânge timiditatea și de a-și pune în valoare potențialul.

Pentru a elucida misterul, putem spune cu certitudine că tinerii încă mai merg la teatru, datorită cercurilor care i-au instigat spre consumul culturii prin intermediul teatrului.

Lavinia Florina-Simion
Membru Departament Educațional
Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)

Did you like this? Share it!

0 comments on “Mai merg tinerii la teatru?

Leave Comment