Deschiderea festivalului „Serile Teatrului Studențesc”

Deschiderea festivalului „Serile Teatrului Studențesc”Nouăsprezece ani de tradiție aduc cu sine și multe momente presărate cu emoție, asemeni celor de la deschiderea ediției de anul acesta a festivalului „Serile Teatrului Studențesc”. Menit să aducă pe scena teatrului studenți din toată țara, a căror pasiune comună este exprimarea emoțiilor pe scenă, festivalul național reprezintă ocazia perfectă prin care talentul unor tineri iubitori de artă poate fi recunoscut și premiat de către juriu. Tema ediției de anul acesta este Comedia, aleasă din dorința de a aduce zâmbetul pe chipul spectatorilor care au așteptat îndelung sosirea festivalului.
Publicul a început să sosească nerăbdător și plin de entuziasm la ,,Teatrul de pe Lipscani” la începutul după-amiezii pentru a efectua check-in-ul cu ajutorul organizatorilor și a păși în sala primitoare în care îi așteptau locurile rezervate cu interes încă din primele zile. Cei doi prezentatori au urcat pe scenă în aplauzele mulțimii la ora 16:30 anunțând startul unei săptămâni în care cultura și pasiunea pentru teatru a unor studenți talentați vor domina sala teatrului. De asemenea, distinsul jurat Vlad Rădescu a ales să adreseze câteva cuvinte încurajatoare și pline de sinceritate participanților ce vor urca în această săptămână pe scena festivalului.
Primii curajoși care și-au înfruntat emoțiile în fața aplauzelor ce anunțau ridicarea cortinei au fost membrii trupei SiSC ce au amuzat copios publicul prin povestea unui distins amorez urmărit de iubirea pătimașă a „zeițelor” din viața sa, în comedia „Scandal în Olimp de Ziua Femeii”. Spre finalul serii, publicul a decis să ocupe din nou locurile în sală și să se relaxeze privind spectacolul primilor participanți din concurs, trupa Clepsidra.  Studenții au dezvăluit impecabil o poveste plină de emoție, o revenire în trecut asupra unei iubiri stinse prematur, asupra unor sentimente ce desfid temporalul, intitulată „Cât de frumoasă treci prin lume, femeie.”
Zâmbetul senin al publicului, la încheierea celei dintâi seri în care teatrul rămâne suveran, a reprezentat dovada clară că pasiunea și talentul unei viitoare generații de actori transmite emoție și vitalism cu fiecare pas în lumina reflectoarelor.
Vă așteptăm și astăzi începând cu ora 16:00 pentru a lua parte la noi povești spuse prin intermediul teatrului! Vă reamintim că, în cazul în care ați făcut rezervare la una dintre piesele din program, trebuie să sosiți cu cel puțin 30 de minute înaintea începerii piesei!
Enescu Irina
Membru divizie Imagine și Promovare
Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)
Contact

Trimite-ne un mesaj!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search