Azi e despre teatru!

Avatar

Iată că a mai trecut un an, un an în care ați fost alături de cei care au ridicat cortina și v-ați lăsat cuprinși de emoții la fiecare pas. Astăzi închinăm încă o lumânare artei mărețe, și anume, teatrului. Startul acestei zile este dat de către cei de la ITI (International Theatre Institute), care vor să împărtășească cu voi următorul mesaj: Lăsați neînțelegerile la o parte și haideți să răspândim dragostea și pasiunea față de teatru!

Cum vom sărbători această minunată zi? Ei bine, asta nu se știe încă. Dar vă pot povesti cum a fost întâmpinat teatrul anul trecut. Cei din India au pus trup și suflet în sărbătorirea culturii spectacolelor: orașul Surat a organizat un maraton de teatru de 24 de ore, numit „Rangothra”. La acest maraton, s-au strâns în jur de 250 de artiști, care au jucat 80 de piese în diferite limbi, precum engleză, hindi, sanscrită și bengaleză. Și noi am avut festivalul nostru, „Serile Teatrului Studențesc”, și deși acesta nu a fost conceput la o scară așa mare precum cel al indienilor, el a fost realizat cu aceeași dedicare și cu intenția de a promova teatrul.

În această zi de 27 martie, acum un an, toți cei prezenți în cadrul STS-ului am fost lăsați fără suflare, atunci când am asistat la un one-woman show, jucat de nimeni altcineva decât fantastica Maia Morgenstern. Piesa ei, intitulată „O lecție de bune maniere” ne oferă o mică perspectivă asupra obiceiurilor și tradițiilor unor evrei în cadrul unei mese festive. Performanța ei a fost, pur și simplu, una de neuitat. Prin fiecare gest, prin fiecare emoție și idee transmisă se putea observa că s-a dedicat trup și suflet cauzei teatrale și nu s-a lăsat sabotată de eșecuri, pentru a ajunge actrița renumită pe care toți o cunoaștem și o iubim.

Pentru cei care nu apucați să-l sărbătoriți astăzi pe eternul teatru, dorim să vă anunțăm că ediția de anul acesta a festivalului STS se va desfășura puțin mai târziu, și anume între 8 și 12 aprilie. Prin urmare, vă invităm să vă alăturați nouă, celor din SiSC (Sindicatul Studenților din Cibernetică), să ne bucurăm așa cum se cuvine de teatru și de oamenii care asigură continuitatea acestuia!

Alexandru Oprea
Membru Departament Educațional
Sindicatul Studenților din Cibernetică

Contact

Trimite-ne un mesaj!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search