Prima zi de emoție pe scena STS

Avatar

Festivalul Național Serile Teatrului Studențesc și-a deschis porțile și în această primăvară pentru o nouă ediție. Trupa SiSC și trupa UNAGE au intrat pe scenă în aplauzele spectatorilor, dând startul unei săptămâni pline de emoții. Prima zi de reprezentații a fost găzduită de Teatrul Principal, unde actorii au pus în scenă spectacole artistice cu care au reușit să impresioneze publicul numeros.

Așa cum este tradiţia, trupa SiSC a jucat în deschiderea festivalului. Piesa interpretată de aceștia a fost ShakespeaRE-Told, o comedie regizată de Matei Stoian. Katharina Minola este o actriță de succes care joacă pe scenele Broadway-ului, însă, din nefericire pentru ea, guvernul american nu este impresionat de acest lucru și îi respinge cererea de prelungire a vizei. Pentru a rezolva această problemă, acceptă o căsătorie din interes cu Petruchio, singurul bărbat care dorește să o ia de soție, dar nu din dragoste, ci în schimbul unei sume de bani. Deznodământul este unul fericit, cei doi reușind să transforme căsătoria din interes într-o poveste de iubire.

În a doua parte a serii, trupa UNAGE a pus în scenă spectacolul Medeea. Acesta prezintă o tragedie antică, ce are în prim-plan două personaje, Medeea și Iason, interpretați, pe rând, de fiecare actriță, respectiv actor. Conflictul dintre ei este declanșat de faptul că Iason urmează să se căsătorească cu fata Împăratului, abandonând-o pe Medeea și pe copiii lor. Înnebunită de gelozie, Medeea ajunge să recurgă la cel mai cumplit gest, și anume o otrăvește pe rivala sa, iar celor doi copii decide să le curme viața, toate acestea din dorința de a se răzbuna pe soțul infidel.

Seara s-a încheiat printr-un ropot de aplauze din partea publicului fascinat de spectacol și de modul în care actorii au reușit să transmită emoție, transpunându-i pe spectatori în povestea conturată de ei pe scenă.

Dacă și tu ai fost impresionat sau dacă vei lăsa magia spectacolului să te cuprindă începând cu cea de-a doua seară, te așteptăm în următoarele patru seri pentru a scrie alături de noi istoria celei de-a XXI-a ediții a Festivalului Național Serile Teatrului Studențesc.

Andreea-Ioana Tudoran și Ana-Maria Bordeianu

Membri ai Departamentelor Educațional și Imagine&Promovare

Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)

Contact

Trimite-ne un mesaj!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search