Talentul a explodat pe scena STS și în a treia zi

Avatar

  Cea de-a treia seară a Festivalului Național Serile Teatrului Studențesc a reușit să adune, din nou, la un loc, iubitorii de dramaturgie și să îi surprindă cu reprezentații scenice inedite interpretate de tinerii actori ai trupelor 3,14 și PsihoArt.

  Seara artistică a debutat cu piesa Almost, Maine, pusă în scenă de Trupa 3,14, în regia lui John Cariani, care a impresionat prin jocul actoricesc fără de cusur și veridicitatea poveștilor prezentate. Anunțată ca fiind o comedie romantică, această piesă a plasat în centrul atenției iubirea, timiditatea și inocența sentimentului, atracția ce se naște între două persoane, precum și puterea pe care aceasta o exercită asupra rațiunii. Scenele decupate din tablouri aparent diferite s-au unit sub aceeași deviză: iubirea care triumfă în ciuda oricăror obstacole, chiar și în momentele în care totul poate părea intangibil.

În continuare, spectatorii au avut ocazia de a urmări piesa Ah, cântec finlandez!, jucată de Trupa PsihoArt și regizată de Virgil Mureșan, care și-a propus să ne stârnească imaginația, insuflându-ne, prin povestea prezentată, un aer scandinav. Logodna Evei cu așa-zisul „Atașatul” constituie intriga care declanșează întregul fir dramaturgic, ce ne-a purtat prin diverse situații hilare. Căsătoria aranjată a fiicei domnului Puntila stârnește nemulțumirea tinerei fete care conștientizează că de fapt ea nu își poate imagina viața lângă un asemenea bărbat, dar, totodată, realizează că nutrește sentimente pentru Matti, șoferul tatălui ei. Astfel începe să născocească tot felul de pretexte pentru a-i atrage atenția acestuia. Comicul a fost cel care a întregit piesa, iar însemnătatea profundă din spatele replicilor a conferit unicitate actului dramaturgic.

Am vrea să vă mulțumim vouă, publicului, pentru că fără voi aceste prime trei zile de festival nu ar fi fost posibile. Dorința voastră de a veni la teatru a fost și va fi în continuare motivația noastră. Sperăm că v-ați simțit bine alături de noi și că ne vom vedea în continuare, deoarece mai urmează încă patru spectacole deosebite care vor avea loc astăzi și mâine la Sala Dalles.

Andreas Roată-Moale și Ana-Maria Bordeianu

Membri ai Departamentelor Educațional și Imagine & Promovare

Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)

Contact

Trimite-ne un mesaj!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search