Magia serilor de primăvară

 

Când vine vorba de teatru, cel mai probabil cu toții ne gândim la emoții, la pasiune și la artă. Este și normal, cunoscând evoluția atâtor poeți ai scenei, care s-au dezvoltat în lumina reflectoarelor, în aplauzele publicului și cu sentimentele generate de acestea. Ajuns la a XXII-a ediție, festivalul național „Serile Teatrului Studențesc” este în sinea lui o pasiune, o emoție sau, mai bine spus, o stare de spirit, în cadrul căruia numeroase trupe de teatru, atât de amatori, cât și de profesioniști, au avut ocazia să evolueze și să ofere trăiri memorabile.

 

În ce perioadă se desfășoară?

 

Festivalul „Serile Teatrului Studențesc” este o manifestare artistică adresată, în principal, tinerilor, care își propune să ofere și anul acesta cinci zile de spectacole, începând cu data de 6 și până pe 10 aprilie. Această perioadă a reprezentat de-a lungul timpului pentru numeroase trupe ocazia de a se lansa în lumea artei teatrale, fiind potrivită datorită magiei care o înconjoară, de la natură până la sentimente.

 

Cine poate participa?

 

La acest festival poate participa orice trupă de teatru în compoziția căreia o treime din membri sunt studenți sau elevi de liceu. Trupele se pot înscrie la categoria de amatori sau de profesioniști, în funcție de criteriile care se regăsesc în regulament.

 

De ce „Serile Teatrului Studențesc”?

 

Participarea în cadrul festivalului oferă trupelor din toată țara oportunitatea de a se remarca în fața unui juriu format din personalități ale scenei teatrului românesc și de a se face mai cunoscute în rândul celor pasionați de arta spectacolului. În plus, fiind un festival de tip concurs, există și premii, pe categorii, pe care participanții le pot obține – tot ceea ce trebuie să existe în repertoriu sunt pasiunea și ambiția!

 

Înscrierea

 

Fiecare trupă va trebui să își aleagă un reprezentant care să completeze formularul de înscriere de pe site-ul www.sts.sisc.ro până la data de 9 martie, ora 23:59. În formular va trebui să fie încărcat atât un material audio-video, de 5-10 minute, în care să apară un fragment al piesei pe care trupa o va pune în scenă, cât și scenariul complet al acesteia. Piesa de teatru poate face parte din orice curent artistic și cultural, tema fiind la alegere.

 

Nu se percep taxe de înscriere.

 

Pentru mai multe detalii sau nelămuriri puteți consulta regulamentul festivalului, care se găsește pe site, sau ne puteți scrie pe pagina de Facebook ori la adresa sts@sisc.ro.

 

Îndrăzniți să fiți magia serilor de primăvară!

 

 

Radu-Anton Moldovan

 

Membru Departament Educațional

Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Magia serilor de primăvară

Leave Comment