STS 23 – Serile Teatrului Studențesc a revenit

Festivalul național „Serile Teatrului Studenţesc” este un eveniment cultural ajuns la cea de-a XXIII-a ediție. Scopul principal al festivalului îl constituie apropierea tinerilor de manifestările artistice din zona artelor spectacolului, cu precădere cele teatrale. Aceasta oferă oportunități de afirmare, dăruind studenţilor şi elevilor posibilitatea de a-şi petrece timpul liber într-o manieră culturală.

În ce perioadă se desfășoară?

Festivalul „Serile Teatrului Studențesc” este o manifestare artistică adresată, în principal, tinerilor, care își propune să ofere și anul acesta cinci zile de spectacole, începând cu data 26 iulie. Aceasta a reprezentat de-a lungul timpului pentru numeroase trupe ocazia de a se lansa în lumea artei teatrale, datorită magiei care o înconjoară, de la natură până la sentimente.

Cine poate participa?

La acest festival poate participa orice trupă de teatru în compoziția căreia o treime dintre membri sunt studenți sau elevi de liceu. Trupele se pot înscrie la categoria de amatori sau de profesioniști, în funcție de criteriile care se regăsesc în regulament.

De ce „Serile Teatrului Studențesc”?

Participarea în cadrul festivalului oferă trupelor din toată țara oportunitatea de a se remarca în fața unui juriu format din personalități ale teatrului românesc și de a se face mai cunoscute în rândul celor pasionați de arta spectacolului. În plus, fiind un festival de tip concurs, există și premii, pe categorii, pe care participanții le pot obține – tot ceea ce trebuie să existe în repertoriu sunt pasiunea și ambiția!

Înscrierea

Fiecare trupă va trebui să își aleagă un reprezentant care să completeze formularul de înscriere de pe site-ul https://sts.sisc.ro/ până la data de 28 mai. În formular va trebui să fie încărcat atât un material audio-video, de 5-10 minute, în care să apară un fragment al piesei pe care trupa o va pune în scenă, cât și scenariul complet al acesteia. Piesa de teatru poate face parte din orice curent artistic și cultural, tema fiind la alegere.

Pentru mai multe detalii sau nelămuriri puteți consulta regulamentul festivalului, care se găsește pe site, sau ne puteți scrie pe pagina de Facebook ori la adresa sts@sisc.ro.

Acestea fiind spuse, vă așteptăm cu drag la festivalul național „Serile Teatrului Studențesc” pentru a petrece împreună clipe minunate și pentru a crea amintiri de neuitat!

Mihnea-Ștefan Popescu

Membru Departament Educațional

Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)

Did you like this? Share it!

0 comments on “STS 23 – Serile Teatrului Studențesc a revenit

Leave Comment