E Spectacol în Oraș!

Culoare, vibrații muzicale, scene teatrale, toate contopite într-o peliculă ce renaște. Pe scenă nu este vorba doar de aparență, ci despre tot conceptul de excentrism adus sub forma unui spectacol. Acestea sunt elementele pe care Teatrul de Revistă Constantin Tănase le oferă publicului său încă din perioada interbelică.

Piesa ,,E Spectacol în Oraș!” este o ocazie prielnică să privești fuziunea dintre diferite arii ale artei, precum muzica, dansul și teatrul. Încă de la început, poți observa un stil extravagant de interpretare scenică, pornind de la atmosferă, costume și terminând cu ipostazele în care sunt puși actorii. O să vezi cum acest spectacol este de fapt o reprezentare a sufletului oricărui artist, reinterpretat în fața tuturor, pe scenă. O să încep prin a îți sublinia faptul că atenția ți se va îndrepta inevitabil în trei direcții narative total diferite. De aici vei fi introdus subtil pe scena tuturor posibilităților.

Te invit inițial să îi cunoști pe pe Vasile Muraru și Valentina Fătu, care de altfel sunt și regizorii. Încă de la prima apariție pe scenă, aceștia instaurează zâmbetul, veselia, dar și diverse situații amuzante din viața de zi cu zi, de la începuturi și până în zilele noastre. Aici, fie că vorbim de regi, regine, social media sau o simplă vizită la doctor, toate acestea sunt puse într-o formă hiperbolică de amuzament. Toată lumea din oraș este entuziasmată să ajungă la acest spectacol plin de strălucire și culoare, dar oare totul este atât de perfect și inimaginabil?

Mai departe aș dori să te introduc în lumea celor trei personaje hazlii, interpretate de Eugen Cristea, Ortansa Stănescu și Miruna Birău sau mai bine zis băiatul, mama și soacra ce nu își mai găsesc nici calea spre spectacol, nici calea spre aeroport. În tot acest timp, când agitația este în plină desfășurare, nu va trebui să faci altceva decât să privești și să exersezi tehnici de relaxare, respectiv yoga, alături de Ana Maria Donosa. Fiind un act destul de interactiv, mai mult ca sigur vei avea impresia nu doar că te uiți la un spectacol, ci ești într-unul.

Punctul ce mie personal mi s-a părut unul inedit a fost faptul că pe lângă ideea de interpretare scenică, unde actorii aduceau mereu un surplus de tumult, de întrebări – ,,Unde e spectacolul?”, ,,Pe unde suntem?”, a fost introdus și spectacolul propriu-zis prin prisma cântecelor interpretate live. Alin Gheorghișan, Bianca Sîrbu Romanescu, Daniela Tănase, Radu Ghencea, Irina Ionescu sunt cei care o să te surprindă muzical într-un stil aparte. Totul a fost acaparat de o trupă de dans care alături de interpreții muzicali au oferit o întreagă paletă de culori. Aici putem să vorbim atât de culorile costumelor, ce nu aveau cum să nu iasă în evidență, dar și de pastelul oferit de cântecele care îți aduc aminte cu nostalgie de anii tinereții.

Concluzionând, așadar, amalgamul consistent pigmentat de sentimente, replici, instrumentație, coregrafie și poante, ,,E Spectacol în Oraș!” este clar un cadru ce merită văzut la Teatrul de Revistă Constantin Tănase! Dacă te-am făcut curios, găsești aici pagina care te poate introduce cu adevărat în noțiunea de spectacol.

Text și Regie: Vasile Muraru și Valentina Fătu

Muzica: Cristian Faur

Scenografie: Francesca Cioancă 

Coregrafie: Oana Cocârță

Cântă: Alin Gheorghișan, Bianca Sîrbu Romanescu, Daniela Tănase, Radu Ghencea, Irina Ionescu

Cu: Eugen Cristea, Ortansa Stănescu, Miruna Birău, Ana Maria Donosa, Vasile Muraru, Valentina Fătu

Cronică redactată de Firu-Baciu Irina

Membru Departament Educațional 

Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)

Did you like this? Share it!

0 comments on “E Spectacol în Oraș!

Leave Comment