Adrenalina. Își face apariția când ești în pericol. Inima începe să bată mai repede, plămânii ți se umplu cu aer, iar respirația este superficială. Deodată te simți mai puternic. Simți că poți îndura orice, că vei fi bine orice s-ar întâmpla. Senzația este trecătoare, dar dorința de a o trăi este permanentă. Ce ușor se creează dependențele, nu?
Spectacolul „Adrenalină” abordează întocmai acest subiect: Cum se formează dependențele și ce se ascunde în spatele lor? Pentru a răspunde la această întrebare, vei urmări povestea unei trupe de fete, formată în anii 2000, reunită în prezent pentru un concert aniversar. Alături de ele vei descoperi adevărul urât din spatele succesului, precum și repercusiunile ce le-au bântuit: relații toxice, dependențe, depresii.
Astfel, vei face cunoștință cu „Fetițele Powerpuff”, trioul „sugar & spice & everything nice”, anume Sori, Lala și Tina. Încă de la început, se face remarcată relația de prietenie dintre ele, relație care, în ciuda timpului trecut și a celor îndurate, perseverează. Te vor introduce în povestea lor și te vor lăsa să înțelegi alături de ele nedreptățile pe care le-au trăit, precum și modul de viață inconștient al lumii, ce refuză să observe toxicitatea din industrie. Sori, Lala și Tina vorbesc despre presiunea de a nu recunoaște ce li s-a întâmplat, încercând să interiorizeze pentru prima dată propriile experiențe. Dialogul este încărcat de sinceritate și autenticitate, Gabriel Sandu utilizând o combinație între română și engleză ce oferă un caracter verosimil poveștii. Subiectele abordate sunt serioase, chiar inconfortabile, deoarece prezintă realități triste, valabile încă în ziua de azi, dar tonalitatea ironică și lejeritatea în exprimare atribuie spectacolului un caracter accesibil.
Povestea nu ar putea fi adusă la viață fără talentul și versatilitatea actrițelor: Dana Marineci, Oana Predescu și Iulia Samson. Intră cu totul în pielea personajelor și par să experimenteze pe pielea lor trăirile intense ale celor trei fete, reușind, de asemenea, să interpreteze momentele muzicale asemeni unei trupe autentice. Chimia pe care o au și felul în care comunică pe scenă te vor face să te întrebi unde se termină povestea și unde începe realitatea.
Scenografia este una reușită, lăsându-și amprenta asupra publicului. Muzica anilor 2000 reprezintă introducerea perfectă în atmosferă, fiind acompaniată excelent de lumină, ce urmărește întocmai firul poveștii, suferind ajustările necesare. Costumația imită perfect „Fetițele Powerpuff”, trezind amintiri de mult pierdute. Astfel, deși poate nu pare în temă cu subiectul, scenografia reprezintă liantul, unind toate elementele ce fac ca acest spectacol să fie unul memorabil.
Nu putem trece cu vederea melodiile originale și interpretarea ireproșabilă a acestora. Versurile și emoția din glasurile actrițelor au reprezentat, pentru mine, punctul culminant al unui spectacol superb.
Așadar, acest spectacol, cu subiectul ei în aparență simplu, va emoționa și îți va ridica semne de întrebare, obligându-te să stai cu disconfortul. Este o experiență unică, despre care e puțin spus că merită trăită.
Știu că te-am convins să vizionezi acest spectacol, așa că fugi la Teatrul Excelsior, pe data de 12 aprilie, la ora 20. Pentru mai multe detalii, aruncă un ochi aici.
Distribuția:
Lala – Dana Marineci
Tina – Oana Predescu
Sori – Iulia Samson
Apariție video Reallyrux
Regia: Gabriel Sandu
Scenografia: Clara Ștefana
Coregrafia: Ruxandra Bobleagă
Lighting design: Ruxandra Bobleagă și Miruna Croitoru
Video: Miruna Croitoru
Muzica: Plushy
Consultant psihologic: Andreea Găzdaru
Pregătirea muzicală: Maria Alexievici
Producător delegat: Camelia Moroianu
Ilinca Drelciuc
Membru Departament Educațional
Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC)